Podzimní aktivity kynologů z Morkovic

23.10.2015 07:13

Zpravodaj města Morkovice - Slížany

Podzimní aktivity kynologů z Morkovic

Kurzy poslušnosti jedou v plném proudu, přibylo nám pár štěňátek a také dva dospělí psi. Kurzisté se učí se svými svěřenci pracovat a vzájemně komunikovat. Na konci výcviku jsou pejsci puštěni volně bez vodítek, aby si společně pohráli s ostatními chlupáči. V tenhle okamžik se majitelé vzdělávají i v psí komunikaci, kterou jim instruktor kurzů zprostředkovává. Kurzy budou končit k 8.11., pak budou znovu otevřeny až na jaře.

Celý říjen se nesl v obranářském duchu od začátku do konce. Hned první pátek v měsíci se uskutečnily obranářské tréninky pod vedením zkušeného figuranta Jardy Matuly, který pravidelně procvičuje obranné schopnosti našich psů. Na konci měsíce  u nás proběhl tzv. kousací den, který zajišťuje naše zastřešující organizace Moravskoslezský kynologický svaz. Přijeli k nám dva figuranti, kteří umožnili nám a dalším členům jiných kynologických klubů, pořádný trénink obran. Počasí nám letos přálo a všech 18 psů, kteří přijeli na trénink odjíždělo řádně unavených. Na jaře se kousací den bude určitě opakovat.

Abychom nebyli jen u kousání, tak naše hlavní výcvikářka Iveta dál pokračuje ve skládání zkoušek a podařilo se jí složit první obranářkou zkoušku. Ostatní instruktorky pilně trénují a za nedlouho se pokusí také složit zkoušky z poslušnosti. K tréninku, který by měl více podpořit šance ke zdárnému složení zkoušek nám také pomohlo, že jsme si pozvali zkušenou výcvikářku. Která nám poradila, jak pejsky více motivovat do práce a jak v nich podpořit chuť cvičit. Pro všechny byly její podněty hodně inspirující a s výcvikářkou Zuzkou Horkou, jsem se domluvili na další spolupráci.

Všem příznivcům kynologie přejeme krásný podzim.