Září v Kynologickém spolku Morkovice

22.09.2015 07:11

Zpravodaj města Morkovice - Slížany

Září v Kynologickém spolku Morkovice

Začátkem měsíce byl otevřen kurz poslušnosti pro veřejnost, který bude v délce trvání dva měsíce a to od září do listopadu. Kurz je určen pro psy od 6. měsíců věku, do kurzu se přihlásilo celkem 15 zájemců o výcvik, z toho je 6 štěňat do 6 měsíců věku. Plemena jsou různorodá, s různým stupněm vycvičenosti. Najdete zde lovecká, ovčácká plemena, ale také společenská a různé křížence. O výcvik psů projevily zájem i děti, jejichž rodiče souhlasili s tím, aby děti náš areál se svými pejsky navštěvovaly.

Výcviku psích i lidských kurzistů se věnují celkem čtyři instruktorky, které se svými psy Kynologický spolek Morkovice zdatně reprezentují i na okolních cvičácích. V září se tři instruktorky účastnili Chropyňské voříškiády, kde Jana Langová se svou fenkou husky uspěly na 3. místě, Hana Soldánová s boxerkou Ritou obsadily 4. místo v boji o nejhezčího psa. Před samotnou výstavou probíhala i soutěž v poslušnosti, kde Lenka Štěpánková s bíglem Walli vybojovali 4.místo z celkem 39. účastníků. Hlavní výcvikářce našeho spolku Ivetě Navrátilové se podařilo v měsíci září se svým psem úspěšně složit zkoušku z poslušnosti. V účasti na dalších soutěžích budeme nadále pokračovat.

Kynologický spolek Morkovice má celkem šestnáct členů, kteří se svými psy pravidelně cvičí a někteří z nich budou letos na podzim poprvé skládat svou první zkoušku z poslušnosti. K přípravě na tyto zkoušky využíváme také možnosti trénovat pod vedením zkušených výcvikářů. V pátek 11.9. jsme trénovali pod vedením pana Matuly a 19.9. pod vedením manželů Ostrčilíkových.

V areálu probíhala v tomto měsíci i brigáda, kdy došlo k vyčištění studně, natření vstupní brány, posekání travnaté plochy a navezení materiálu k dalším opravám, které plánujeme.

Všem výcvikářům a příznivcům našeho spolku tímto velmi děkujeme a těšíme se na další spolupráci.